کارگاه آموزشی جوانی جمعیت و فرزندآوری، ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با حضور حجت الاسلام و المسلمین شفیعی؛ دبیر میز تخصصی جمعیت شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی؛ نماینده ولی فقیه در استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ رئیس دانشگاه در این نشست اظهار داشت: عوامل متعددی از جمله اقتصاد و نگرش جامعه بر فرزندآوری و جوانی جمعیت اثرگذار هستند.
دکتر سعید جاودان سیرت مهم ترین عامل در این زمینه را عامل اقتصادی عنوان و تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان در زمینه تغییر نگرش ها در مراکز بهداشت اقدامات مؤثر و مفیدی انجام داده است.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن عامل های دیگری مانند، کاهش سن ازدواج، نقش زنان، عوامل سیاسی و قانونی در این زمینه اثرگذار هستند.
دکتر جاودان سیرت در ادامه خاطر نشان کرد: با تضعیف فرهنگ های مصرف گرایی، حمایت از زنان شاغل، تشویق رسانه ها و معرفی خانواده های پرجمعیت موفق میتوان شرایط را به سمت فرزند آوری و جوانی جمعیت سوق داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: دانشگاه در این زمینه اقدامات مؤثری مانند تسهیلات ویژه برای خانواده های پر جمعیت و ایجاد قوانین برای تضمین امنیت شغلی را انجام داده است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر میزان مرگ و میر زیر ۵ سال از ۱۷.۳۶ به ۱۵.۲۳ کاهش یافته است، علاوه براین، میزان باروری کلی از ۱.۷۳ به ۱.۸۳ افزایش یافته و در نهایت میزان موالید رشد ۲.۷ درصدی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه بیان کرد: همچنین در سالهای اخیر مراکز ناباروری در شهرستان های گچساران و بویراحمد و دو مرکز ناباروری سطح ۲ در شهرستان کهگیلویه راه اندازی نموده ایم.
وی در پایان تصریح کر:، فعالیت های مطلوبی در زمینه راه اندازی مراکز مشاوره هنگام ازدواج و بانک اطلاعاتی در خصوص زوج های ناباروری تهیه شده است.
در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی شفیعی؛ مدرس دانشگاه و حوزه به تشریح مسائل و مشکلات حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت پرداخت.
وی همچنین اولین چالش در جوانی جمعیت و خانواده را مسئله اقتصادی عنوان کرد و افزود: برخلاف ادعاها و فرضیه های آحاد مردم مبنی بر اینکه اگر مسئله اقتصادی، تورم و گرانی جامعه برطرف شود موجب رغبت خانواده ها به فرزندآوری و افزایش جمعیت خواهد شد ولی موضوع جوانی جمعیت ریشه در مسائل فرهنگی دارد.